ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ

Ονομάζομαι Στεφανία κι είμαι λάτρης της τέχνης, των βιβλίων, του ανθρώπου και της ζωής. Σημαντικές αξίες στη ζωή μου είναι η ελευθερία, η αποδοχή, η αυθεντικότητα και η γενναιοδωρία.

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να συνδέομαι με την έμπνευση, το γέλιο, τη φύση και το ωραίο γύρω και μέσα μου! Σαν άνθρωπο με χαρακτηρίζουν η δημιουργικότητα, τα όνειρα, η τόλμη και το Slow.

ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΩ ΟΣΑ ΕΙΜΑΙ

Μέσα από τις αμέτρητες δυνατότητες που μου προσφέρουν η έμπνευση και οι ιδιότητές μου: Slow Art & Book Therapist, συγγραφέας, ιδρύτρια του whatiseeinart.

Αν βρεθούμε σε ατομική είτε ομαδική συνεδρία (διαδικτυακά ή δια ζώσης), θα περπατήσω δίπλα σου, βοηθώντας σε να δεις με τα μάτια της καρδιάς σου. Δε θα σου πω τι θέλει να πει ο ποιητής για την τέχνη ή τα βιβλία, αλλά θα σε διευκολύνω στην καλλιέργεια ενός διαλόγου με τα έργα που σε ελκύουν, για να ακούσεις τι θέλει να πει σε σένα το εκάστοτε δημιούργημα.

Φέτος εκδόθηκε το μοναδικό μου έργο τέχνης, το βιβλίο Η Τέχνη μου να Είμαι εγώ. Αυτό το έργο είναι ένα ταξίδι για μένα από την πρώτη του στιγμή και με μεγάλη μου χαρά σε προσκαλώ να γίνεις συνταξιδιώτης μου.

ΣΑΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η ακαδημαϊκή κι επαγγελματική μου πορεία ακολουθούν τη μορφή μιας σπείρας, χρόνια τώρα.

Ολοκληρώνοντας τη σχολική εκπαίδευση, στη γενέτειρά μου Καβάλα, ξεκίνησα να στροβιλίζομαι. Παιδαγωγικές Σπουδές (Π.Τ.Δ.Ε.) και Δραματική Σχολή (Ροντίδη) τα πρώτα χρόνια.

Στη συνέχεια ήρθαν να προστεθούν η Γιόγκα, ο διαλογισμός κι έπειτα οι εναλλακτικές θεραπείες.

Συνεχίζοντας, δημιούργησα συνεργατικά στη Θεσσαλονίκη έναν δημιουργικό χώρο τέχνης και κίνησης για παιδιά και οικογένειες, το Μαγικό Αερόστατο. Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο έκανα μια μεγάλη και καθοριστική στροφή.

Συνδυάζοντας αυτά που με συγκινούν αναζήτησα, πριν τέσσερα χρόνια στο Παρίσι, την Art Therapy (Σχολή PROFAC). Εξειδικεύτηκα στην τέχνη των μουσείων από τη μια (VTM) αλλά και τα βιβλία από την άλλη (BookTherapy), ως θεραπευτικά μέσα. Κάπως έτσι, βρέθηκα στο κέντρο μου και το κέντρο αυτής της σπείρας.

Η έμπνευση όμως είχε άλλες βλέψεις για μένα. Έτσι, Τον Μάιο του 2019 ήρθε και μου ψυθίρισε τη δημιουργία του βιβλίου Η τέχνη μου να Είμαι εγώ. Ρίχτηκα στη δημιουργική διαδικασία με πολύ κέφι, τόλμη και όνειρο. Πλέον, μετρά τέσσερα χρόνια η σχέση αυτή κι όμως για μένα μόλις ξεκίνησε!

Το 2022 ήταν η πιο καθοριστική χρονιά της ζωής μου. Όταν ήμουν έγκυος στον Φίλιππο εκδόθηκε το βιβλίο Η τέχνη μου να Είμαι εγώ. Έναν μήνα αργότερα ήρθε το αγόρι αυτό στη ζωή και γέμισε τα γεμάτα μου!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΡΘΡΑ