Στεφανία Τσακιράκη

Η ακαδημαϊκή κι επαγγελματική μου πορεία ακολουθούν τη μορφή μιας σπείρας, χρόνια τώρα. Ολοκληρώνοντας τη σχολική εκπαίδευση, στη γενέτειρά μου Καβάλα, ξεκίνησα να στροβιλίζομαι. Παιδαγωγικές Σπουδές και Δραματική Σχολή τα πρώτα χρόνια. Στη συνέχεια ήρθαν να προστεθούν η Γιόγκα, ο διαλογισμός κι έπειτα οι εναλλακτικές θεραπείες.

 

Συνεχίζοντας, δημιούργησα συνεργατικά στη Θεσσαλονίκη ένα εργαστήρι το οποίο μπορούσε να περικλείει σχεδόν όλα τα παραπάνω. Έναν δημιουργικό χώρο τέχνης και κίνησης για παιδιά και οικογένειες, το Μαγικό Αερόστατο. Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο έκανα μια μεγάλη και καθοριστική στροφή προς τον προορισμό που μου φανέρωσαν οι παραπάνω εμπειρίες.

Ερχόμενη στο Παρίσι με στόχο να ειδικευτώ στη θεραπεία μέσω τέχνης (Art-therapy) βρήκα τις δικές μου γωνιές έμπνευσης κι εσωτερίκευσης. Τα μουσεία και η τέχνη τους! Η επαφή με την τέχνη άλλαξε τη σχέση με τον εαυτό μου και τον κόσμο γενικότερα.

 

Η ειδίκευσή στη Museum Art Therapy ήταν μονόδρομος για εμένα, καθώς είναι όλα όσα είμαι και θέλω να μοιράζομαι, μέσα από συνεδρίες Museum Art Therapy, Slow Art Appreciation, Art Meditation, αλλά και μέσα από τη συγγραφή.

 

Αρθρογραφώ για οτιδήποτε με εμπνέει στο publishit.gr  και στο citygirls.gr - όπου τα άρθρα μου έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τις δικές μου ιστορίες της τέχνης, σε συνδυασμό με φωτογραφίες από επισκέπτες μουσείων μπροστά από έργα τέχνης.

Η μουσειακή φωτογράφιση είναι ένα μονάχα από τα δώρα που μου χάρισε η δημιουργία του βιβλίου Η τέχνη μου να είμαι εγώ. Η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να κάνει τον αναγνώστη να ταξιδέψει μεταφορικά. Η δημιουργία του δικού μου βιβλίου μ'έκανε να ταξιδέψω σε όλα τα επίπεδα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

 

Μέσα στα μουσεία της Ευρώπης, τα σπίτια της τέχνης, δημιούργησα το δικό μου έργο τέχνης. Η επιθυμία μου να μοιραστώ και να εκδώσω αυτό το βιβλίο πηγάζουν από την ευχή μου να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις με θάρρος το δικό σου ταξίδι προς την ευτυχία και την πληρότητά σου. Αξίζει κάθε βήμα του.